ויזה לארצות הברית

גורמים לביטול הויזה

12664089_xxlכל ישראלי המנפיק ויזה משקיע בכך בוודאי מאמצים לא מבוטלים: מילוי הטפסים הארוכים, תשלום האגרה (סכום לא מבוטל), קביעת הראיון, צליחת הראיון האישי ועוד. אישור של הויזה הוא תמיד סיבה למסיבה, אם כי צריך לקחת בחשבון שכיום אף ויזה אינה נצחית.

מעבר לעובדה שתוקפה של ויזה כיום עומד על עד עשר שנים – ופעמים רבות מדובר על פרק זמן קצר יותר – הרי שנסיבות שונות עלולות להביא לביטולה של הויזה. מבחינה מעשית, משמעות הביקור היא שאותם אנשים לא יוכלו, ככל הנראה, לבקר בעתיד בארצות הברית.

המאמר הנוכחי מתייחס לתרחישים העיקריים במסגרת ויזה לארצות הברית עלולה להתבטל לה, בין אם מטעם שלטונות ההגירה ובין אם מטעם מבקש הויזה.

מתי מבטלות הרשויות ויזה לארה"ב?

ברמה הכללית, אפשר לטעון כי בחלק הארי של המקרים, ביטול הויזה מטעם רשויות ההגירה בארצות הברית נעשה כאשר בעל הויזה חורג מהתנאים שלה. תרחיש נפוץ במיוחד הוא עבודה בארצות הברית, באופן בלתי חוקי או לחלופין שלא על פי תנאי הויזה וסוגה. אזרח ישראלי המגיע לארצות הברית עם ויזת תיירות בסיסית, הן B1 והן B2, אינו רשאי לעבוד בה כל עבודה. מי שעושה זאת, מסתכן בביטול מיידי של הויזה שלו.

מונח מרכזי נוסף שעלול להביא לביטול הויזה הוא Overstay, כלומר, שהות יתר בארצות הברית, החורגת מתאריך היציאה ממנו המוטבע על גבי כל ויזה. לכל ויזה יש חוקים משלה, מהבחינה הזו: אם נחזור לדוגמא של ויזת התיירים, הרי שהיא מאפשרת שהות בארצות הברית לפרק זמן של עד חצי שנה. כאשר נתפס בארצות הברית אדם השוהה בה לאחר שתוקף הויזה שלו פג, היא מתבטלת והוא מגורש לארצות הברית.

ממקבלי הויזה לארצות הברית נדרש להתנהל ללא רבב במהלך השהות שלהם במדינה. אפילו פשעים המוגדרים כ"קטנים", דוגמא גניבה של פריטים מחנות, מביאים לכך שהויזה תבוטל, עם חותמת שחורה שמשמעותה לרוב היא שצריך לשכוח מחלום הביקור הבא בארצות הברית.

יש להדגיש שככל שחומרת המעשה גדולה יותר,  כך גם העונשים עלולים לגדול בהתאמה. מעבר להוספת חותמת ה"מבוטל" על הויזה והגירוש מארצות הברית, ייתכנו סנקציות נוספות כנגד אותו אדם: שהות לא נעימה בתא מעצר, למשל, או תשלום של קנס כספי נכבד. מכל אלה נכבד שחשוב להכיר היטב את תנאי הויזה במהלך כל כניסה לארצות הברית, וכמובן שלעשות הכל על מנת לעמוד בהם.

ביטול ויזה ביוזמת מקבלה

גם האדם אשר עבורו הונפקה הויזה יכול לפעול על מנת לבטל אותה. לא חסרות סיבות שעלולות להביא למחשבה הזו, ובכלל זה המצב הבריאותי של מקבל הויזה, בעיה משפחתית כלשהי, חוסר הבנה הנוגע לגורמים אמריקאיים שונים (למשל, המעסיק או מוסד הלימודים) ועוד. אותו אדם יכול לפנות בבקשה לביטול הויזה לרשויות האמריקאיות בישראל, שיוכלו לבטל לו את הויזה לאחר הליך טכני מסוים. לעיתים השירות הזה כרוך בתשלום נוסף, כשגם אם לא – ברור כי במצב הזה כל המאמים והכספים שהושקעו כבר בהוצאת הויזה יורדים לטמיון.

בהתחשב בעובדה שויזות סטנדרטיות תקפות לרוב לפרקי זמן של מספר שנים לפחות, אנחנו ממליצים לכם לא לבטל את הויזה גם אם הנסיעה עצמה מתבטלת: ייתכן שבעוד מספר חודשים או שנים כן תוכלו לטוס לארצות הברית. אם לא תבטלו את הויזה, לא תצטרכו להתחיל את כל התהליך הזה מאפס. כמובן שבמצבים רגישים יותר, בהם הויזה יכולה להתייחס רק לתאריכים ספציפיים ואין כוונת נסיעה חוזרת לארצות הברית, אפשר לשקול לבטל אותה. לא בטוח מה תרוויחו מכך, אבל חשוב שתדעו שזה בגדר אפשרות.

Exit mobile version