ויזה לארצות הברית

תייר או ביקור משפחתי – ויזה B1\B2

10247049_xlלרבים מאיתנו יש קרובי משפחה בארצות הברית. רעיון הביקור שלהם, במצב הדברים הזה, נראה תמיד מפתה. ואכן, עכשיו אתם מעוניינים לחזק את התא המשפחתי ולטוס לביקור באחת ממדינות ארצות הברית.

העובדה שיש בארצות הברית קרובי משפחה מגדילה במידה מסוימת את הסיכויים לקבלת הויזה, אך גם משנה את האופן בו יש לבצע את ההליך הלכה למעשה. הנה כל מה שחשוב שתדעו על הליך קבלת הויזה, במקרה של ביקור משפחתי בארצות הברית.

הויזה הרלוונטית: ויזת B1/B2

יש כיום עשרות רבות של ויזות בארצות הברית, כך שהכרה שלהן חיונית בדרך להגשת הבקשה. במקרה הנוכחי, הרי שהויזות שנדרש להוציא הן ויזות התיירים הכלליות יותר, ויזה B1 או לחילופין ויזה B2. הויזה כוללת בתוכה מספר הגבלות, כך שאנשים אשר מקבלים אותה לא יכולים לעבוד במהלך השהות שלהם בארצות הברית, וגם לא ללמוד. מי שנתפס בקלקלתו עלול לגלות כי הויזה שלו מבוטלת לחלוטין, כשבמקרים קיצוניים הוא אף יגורש מארצות הברית ולא יורשה לחזור אליה בעתיד הנראה לעין.

אופציה אחרת היא הגשת בקשה לויזה במטרה לקבל מעמד תושבות, כאשר כאן יש צורך ב"הזמנה" של מחזיק הגרין קארד. הבקשה מצריכה זמן טיפול ארוך, לעיתים של מספר שנים, אך במקרה של קרובי משפחה מדרגה ראשונה סיכויי האישור גבוהים יחסית.

הסבירות לאישור הויזה

כמו כל סוגים אחרים של ויזה, גם במקרה של ויזה המונפקת עבור ביקור קרובים, הקבלה שלה אינה מובנית מאליה כלל וכלל. החשש העיקרי של הרשויות בארצות הברית הוא שאנשים אשר מבקרים את קרוביהם ירצו להישאר במדינה, כתושבי קבע, אפילו באופן בלתי חוקי (כדי לעשות זאת בצורה רשמית, כמובן, יש לזכות בהגרלת הגרין קארד המיוחל).

לכן, תנאי מרכזי לאישור הויזה הוא הוכחה של מגיש הבקשה שהוא מעוניין לשוב לישראל, לאחר הביקור הקצר בארצות הברית. כל מסמך המעיד על זיקה לישראל יכול לסייע בכך: מכתב מהמעסיק, אישור המעידים על כך שלאותו אדם יש עסק פעיל בישראל, אישור לימודים במקרה של סטודנטים או אפילו מסמכים שמראים שמגיש הבקשה הקים משפחה בישראל.

צריך לקחת בחשבון נקודה נוספת, והיא שהסיכויים לאישור הויזה גדלים ככל שהקרבה של מגיש הבקשה לבני המשפחה הנמצאים בארצות הברית היא גבוהה יותר. הסיכויים הגבוהים ביותר יהיו במקרה של קשר דם מדרגה ראשונה לאזרח האמריקאי או למחזיק הגרין קארד, לרבות בן או בת זוג, ילדים ביולוגיים (עד גיל 21) או ילדים של אותם ילדים ביולוגיים. קשר משפחתי רחוק יותר, אפילו במקרה של הורה, אח או בני דודים, לא מקנה למועמדים עדיפות של ממש ביחס למגישי בקשות אחרים לויזות.

מסמכים שיש להוסיף

כל הליך הגשת בקשת לויזה מצריך צירוף מסמכים, אשר משתנים בהתאם לסוג הבקשה ולמטרות הביקור בארצות הברית. במקרה של ביקור משפחתי בארצות הברית, לכן, לא מפתיעה העובדה שסוג חיוני של מסמכים נועד להוכיח את הקשר המשפחתי הקיים בין מוציאי הויזה לבין האנשים המתגוררים בארצות הברית. תעודות זהות של ההורים או תעודות נישואין הן דוגמאות מובהקות להבהרת הנקודה הזו.

בנוסף לכך, הקשר המשפחתי צריך להיכנס לתמונה גם בשלב המוקדם יותר, של מילוי הטפסים. מסמכי הגשת בקשת הויזה הראשוניים מבקשים מהמגישים לפרט את הנתונים האישיים שלהם, סיבת ההגעה לארצות הברית וכיוצא בזה. אם המטרה היא ביקור משפחתי, נדרש למלא את הכתובת המדויקת של האנשים אותם מבקרים. הרשויות בארצות הברית, בוודאי, יבדקו את אמיתות הנתונים, כשכל פגם המתגלה בהם מקטין בצורה ניכרת את הסיכויים לקבלת הויזה, או אפילו מונע את האפשרות להוציא אותה בעתיד.

Exit mobile version