ויזה לארצות הברית

כיצד להתכונן לראיון בשגרירות לויזה?

9617129_xxlכל מי שמעוניין להוציא ויזה לארצות הברית מבין כי הוא לא יכול לעשות זאת מבלי לעבור בהצלחה את הראיון האישי בשגרירות ארצות הברית בישראל. הראיון מהווה השלב האחרון ברשימת הצעדים שיש לעשות בדרך לקבלת הויזה, ולמעשה החסם העיקרי המפריד בין מגישי הבקשה לבין הויזה המיוחלת.

התנהלות לא נכונה במהלך הראיון, או הכנה שאינה ראויה לקראתו, עלולים לפגוע באחוזי ההצלחה לקבלת הויזה, או אפילו לביטול וסירוב קבלת הויזה לחלוטין. לפניכם מספר טיפים להתנהלות נכונה לפני ובמהלך הראיון.

הכנת כל המסמכים הרלוונטיים

לפני שאתם ניגשים לראיון בשגרירות, יש לקבוע מועד הגעה – אם זה דרך הטלפון, פנייה במייל או דרך אתר אינטרנט שם תקבלו הנחיות לגבי אלו מסמכים צריך להביא וכן הלאה.

זה ממש לא נעים להגיע לשגרירות, להמתין בתור ולגלות כי מסמך חסר כלשהו מביא לכך שלא ניתן לקיים את הראיון. לכן, בימים שלפני הראיון צריך לוודא שכל המסמכים הנדרשים הם בהישג יד: דרכון תקף ללא עטיפה או מסמכים נלווים, טופס ההזמנה לראיון שהופק במועד הקביעה שלו, דף האישור על מילוי טופס הבקשה הראשוני (DS-160) ושתי תמונות צבעוניות בגודל של 5X5 ס"מ.

המסמכים הנוספים משתנים על פי סוג הויזה או מאפייני האדם המגיש אותה: שכיר צריך להגיש מסמך מהמעסיק שמאשר שהוא עובד אצלו ושצפוי לחזור לעבודה לאחר הנסיעה לארצות הברית, למשל, בעוד שחייל המעוניין להנפיק ויזה זקוק למסמך מהשגרירות האפשר את עצם היותו חייל.

בכל מקרה, נקודת המוצא צריכה להיות שלמסמכים הנלווים מטרה חשובה מאד, והיא להוכיח את הזיקה שיש למגיש הבקשה לישראל, זיקה אשר הרשויות האמריקאיות סבורות שמגדילות את הסיכויים שהוא ישוב לישראל עם תום השהות בארצות הברית, בהתאם לתנאי הפוליסה. ללא מסמכים מהסוג הזה, שאמורים להיות מפורטים כבר בשלבים הקודמים של התהליך, הסיכויים לקבלת הויזה נמוכים עד בלתי קיימים.

מועד ההגעה לראיון

יום הראיון הגיע? יפה. עליכם להקפיד ולהגיע לשגרירות ארצות הברית בישראל טרם המועד שנקבע לכם. יש גורמים שימליצו לכם להגיע חצי שעה לפני המועד, בעוד המלצות השגרירות הן להגיע לא יותר מאשר רבע שעה טרם הראיון. "מרווח הביטחון" הזה נועד לאפשר למגיש הבקשה לעבור את השלבים השונים הנדרשים בשגרירות עצמה, בראשם בידוק בטחוני ולקיחה של טביעות אצבעות מאנשים בטווח הגילאים הרחב מאד של 14 עד 80.

צריך לקחת בחשבון שאי אפשר להיכנס לראיון עם תיקים, מזוודות, ציוד אלקטרוני (כן, כולל טלפון נייד), נוזלים, אבקות, מצתים וכמובן שגם כלי נשק. תחת זאת, כן אפשר להבא את הדרכון והמסמכים הרלוונטיים, שקיות קטנות שישמשו לנשיאתם של המסמכים, ארנק קטן, מפתחות, כלי כתיבה, עיתון או ספר. השגרירות עצמה לא מציעה שירות שמירת חפצים, כך שהמגיעים עם ציוד מיותר נדרש לאחסן אותם אצל בתי עסק הנמצאים בסמוך, בתשלום כמובן. מכיוון שהדבר גוזל זמן יקר וכסף, מומלץ פשוט לא להגיע לשגרירות עם מה שלא חייבים.

הופעה שמשדרת רצינות

אל הראיון בשגרירות ואנשיה צריך להתייחס במלוא הכבוד. חשוב להקפיד להיות מנומסים, לענות בסבלנות, לחייך כשצריך ולא להרים את הקול. יש לענות על מה ששואלים ולא להתייחס לסוגיות שאינן קשורות, להיות תמציתיים אך גם לא לשדר כאילו מסתירים מאנשי השגרירות דבר מה (לכן, אגב, מומלץ להקפיד שלא להחביא את הידיים בתוך הכיסים). הרושם שיוצרים מהווה, ככל הנראה, שיקול מסוים בהחלטה הסופית של אנשי השגרירות.

הלבוש שאתם בוחרים להגיע איתו לשגרירות מהווה גם הוא פקטור שיש להתחשב בו. הלבוש צריך להיות מוקפד, לא "זרוק" מדי ולא חושפני מדי (בנות), כשלפני הראיון חשוב להתגלח (בנים) ולהסיר פריטים שעלולים להיתפס כלא הולמים למעמד – פירסינג, משקפי שמש או עגיל באף, למשל.

Exit mobile version