ויזה לארצות הברית

רישום פלילי – כל מקרה לגופו

רישום פלילימי שמעוניין להגיש בקשה לקבלת ויזה לארצות הברית, יודע שהשגרירות והרשויות האמריקאיות עשויות לבצע בדיקות מקיפות ביחס אליו. העובדות מראות כי ה"אחות הגדולה" של מדינת ישראל יודעת הרבה מאד על מגישי הבקשות לויזה, כולל האישומים הפליליים שלהם (אם יש כאלה).

שאלה שעולה פעמים רבות היא האם אנשים שנחשדו או הואשמו בביצוע עבירות פליליות בעבר יכולים להוציא ויזה לארצות הברית. כפי שתראו מיד, התשובה לכך היא הכל חוץ מפשוטה.

נקודת המוצא: רישום פלילי מקטין את הסבירות לקבלת הויזה

רישום פלילי, ברמת ההגדרה, הוא כל תיעוד הקיים במחשביה של משטרת ישראל בנוגע לעבירה שאדם מסוים ביצע או חשוד בביצועה. התיק נפתח עבור כל אדם אשר נחקר באזהרה במשטרה, אפילו בעבירות "קטנות", כאשר במצבים מסוימים ניתן לפעול על מנת לסגור את התיק ולמחוק את הרישום הפלילי. אם לא עושים זאת, מסתכנים בכך שהסיכויים לקבלת הויזה המיוחלת לארצות הברית ירדו פלאי.

עבירות דוגמת עבירות סמים, עבירות אלימות (כולל אלימות במשפחה), העלמת מס וכיוצא בזה אינן נראות בעין יפה על ידי השגרירות, בלשון המעטה. היא חוששת שאותו אדם יבצע עבירות שונות גם בשטחה, ובכך גם יסכן את תושבי ארצות הברית. כאשר השגרירות מתרשמת שלאדם יש ולו סיכוי קלוש לבצע עבירה בעתיד הנראה לעין, בהתחשב בעבר שלו, היא עלולה לשלול את הבקשה שלו. ממש כמו שרשויות ההגירה לא יאשרו כניסה לאדם אשר מצבו הבריאותי מסכן אחרים, או אפילו סטודנט שלא יכול לממן את הלימודים שלו ולכן יהווה "נטל" כלכלי על החברה האמריקאית.

נקודה מעניינת נוספת: המציאות מראה שלא רק ה"אזרח הקטן" מסתכן בכך. לפני מספר חודשים החליטו רשויות ההגירה האמריקאיות שלא לאפשר לזמר הישראלי אייל גולן להיכנס לתחומי המדינה לצורך מסע ההופעות שלו עם שרית חדד, עקב אישומים לעבירות מס מצידו של גולן בישראל. חשוב לציין כי ההגדרה של עבירה ספציפית בארצות הברית, ולא בישראל, היא שמשחקת כאן תפקיד. במקרים דוגמת אלה של גולן, עבירת מס אינה מוגדרת בישראל כעבירה שיש עמה קלון, אך בארצות הברית דווקא כן – ומכאן הסירוב.

כל מקרה נשקל לגופו

אם התמונה שצוירה כאן נראית פסימית, עליכם לדעת שגם יש מקום מסוים לאופטימיות. אנחנו לא מתכוונים לטעון כאן כי כל מי שעבר עבירה פלילית במהלך החיים שלו לא יוכל לקבל ויזה לארצות הברית. זה מורכב יותר מכך. כל מקרה נשקל לגופו, כאשר הרשויות האמריקאיות מתבוננות על פרמטרים דוגמת חומרת העבירה או העבירות (ברור שבמקרה של עבירה בודדת יש סיכוי גדול יותר לקבל ויזה מאשר אצל עבריינים סדרתיים), משך הזמן שעבר מרגע ביצועה ועוד. נכון, רישום פלילי מעמיד את מגיש הבקשה בנקודת פתיחה שרחוקה מלהיות אידיאלית, אך זהו לא סוף פסוק.

אם אתם חוששים או יודעים שהרישום הפלילי מקשה על הגשת הבקשה, ניתן במקרים מסוימים לפנות, עוד בישראל, לבטל אותו. יש לציין שגם אם תיק שנפתח במשטרת ישראל נסגר, עקב סיבות דוגמת היעדר ראיות או חוסר עניין לציבור, הרישום הפלילי נותר לרוב בעינו. לכן, אפשר לפעול מול משטרת הישראל לבטל אותו לחלוטין, בסעיפים דוגמת חוסר אשמה או היעדר ראיות גם כן. ביטול שכזה, שנעשה לפני התחלת הליך הבקשה לויזה, עשוי לקצר אותו וגם להגדיל את הסיכויים לכך שהתשובה שתיתן השגרירות בסופו של יום תהיה חיובית.

בנוסף לכך, חשוב שתדעו שברוב המקרים ניתן להגיש ערעור על ההחלטה שלא לאשר קבלת ויזה עקב רישום פלילי, כך שגם במקרה של סירוב יש לא פעם מה לעשות.

Exit mobile version