ויזה לארצות הברית

פתיחת עסק או השקעה בארה"ב

21331084_xxlזה לא סוד שבמהלך השנים הפכו הגבולות הפיזיים בין מדינות, מבחינה כלכלית, לדקים מאד עד בלתי קיימים. הישראלים שגם כך מאופיינים בחוש עסקי מפותח וביכולת לחשוב בגדול החלו לגלות את העולם, לפתוח עסקים מעבר לים ולהשקיע באופנים שונים במדינות העולם.

ישראלים המעוניינים לעשות זאת בארצות הברית, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות (גם) מבחינה כלכלית, שואלים בוודאי שאלה אחת: איזו ויזה הם צריכים להוציא? ובאילו תנאים הם יקבלו אותה?

ויזת E2

הויזה הראשונה שנוגעת לענייננו היא ויזת E2, ויזת משקיע. הויזה מיועדת ליחידים אשר מעוניינים להגיע לארצות הברית במטרה לפתוח עסק, או לחלופין להשקיע כספים בעסק שכבר פועל בארצות הברית. יש לציין כי כבר היום ניתן בתנאים מסוימים לפעול לדרכים אלה, כשהבעיה העיקרית היא שהתהליך נחשב למסורבל ומצריך הצטיידות בהון ראשוני עצום, שאין בהכרח לישראלי הממוצע.

על מנת לקבל את ויזת המשקיע, יש צורך לעמוד במספר תנאים. הראשון שבהם הוא אמנה קיימת בין המדינות. על האדם או החברה להחזיק באזרחות של אותה מדינה, כשיוצר ממחצית מהחברה צריכים להיות בבעלותה של מדינת האמנה. תנאי אחר הוא שהחברה תהיה מסחרית ופעילה, כשעל ההשקעה להבטיח כי תפעול החברה יהיה מוצלח יותר בעקבותיה.

בנוסף, המשקיע צריך להגיע לארצות הברית ולנהל ממנה את ענייני החברה. כאשר האדם הפונה לקבלת הויזה אינו המשקיע העיקרי, עליו להחזיק במשרה ניהולית ובכירה בה, או לחלופין להיות בעל כישורים ייחודיים אשר הכרחיים לתפעולה הנכון של אותה חברה.

להבדיל ממרבית הויזות, תוקפה של ויזת E2 ארוך באופן משמעותי, ועומד על פרק זמן הנע בין שנתיים לחמש (בהתאם למאפייני הבקשה הספציפית). אנשים המקבלים את הויזה הזו מקבלים מספר ביטוח לאומי, Social Security, באמצעותו הם יכולים לבצע לא מעט דברים: עבודה בארצות הברית, ניהול עסק, רכישת דירה או נכס נדל"ני אחר (כולל לצרכי השקעה), פתיחת חשבון בנק ועוד. יתרון משמעותי אחר של הויזה הוא שהיא ניתנת לכל בני המשפחה כולל בני או בנות הזוג של האדם שהגיש את הבקשה.

הנקודה הישראלית (או: זמן לקצת חדשות רעות)

חשוב להדגיש כי נכון לנקודת הזמן הנוכחית, ישראלים עדיין לא יכולים להוציא את ויזת E2 הלכה למעשה – וזאת למרות שכבר לפני מספר שנים חתם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, על חקיקה שמוסיפה את ישראל לרשימה המכובדת של מדינות אשר אזרחיהן עשויים לקבל את הויזה, אם הם יעמדו בתנאים שלה.

הבעיה היא שהתנאים הסופיים של ההסכם בין ישראל לארצות הברית טרם נוסחו במלואם. עד שזה לא יקרה, אזרחים ישראלים לא יוכלו להוציא את ויזת E2 המיוחלת. ייתכן מאד שבשנים הקרובות, או אפילו בחודשים הבאים, התמונה תשתנה והליך הוצאת הויזה עבור ישראלים המעוניינים לפתוח עסק, להשקיע בעסק קיים או להשקיע באפיקים אחרים יהפוך למוחשי יותר.

Exit mobile version